U KONJICU

Održana predstava "Druga strana vjetra" na Festivalu glumca BiH

Riječ je o predstavi koja je inspirirana poezijom Miroslava Mike Antića

S održane predstave. Fena

FENA

5.6.2023

Konjička publika sinoć je na Festivalu glumca BiH u Konjicu pogledala predstavu ''Druga strana vjetar'', za koju dramatizaciju i režiju potpisuje Branko Ilić, a nastala je u koprodukciji Centra za kulturu Tivat i Fakulteta dramskih umjetnosti Cetinje.

Riječ je o predstavi koja je inspirirana poezijom Miroslava Mike Antića, a namijenjena je mladima i njihovom odrastanju kroz simboliku mora i mornara, priopćeno je od strane organizatora.

Glumac Stefan Vuković izrazio je zadovoljstvo gostovanjem na Festivalu glumca BiH u Konjicu, kazavši da im je pripala velika čast da se pojave pred konjičkom publikom.

- Iako je ovo predstava za djecu, mlade, ugodno sam iznenađen da je publika, koju su činili, uglavnom, odrasli, ovako odlično prihvatila predstavu i naše igranje - naveo je Vuković, koji u predstavi igra kapetana broda.

Gostovanje Centra za kulturu Tivat i Fakulteta dramskih umjetnosti Cetinje na Festivalu glumca BiH u Konjicu, rezultat je dugogodišnje međunarodne suradnje pobratimljenih gradova Konjica i Tivta, odnosno Centra za kulturu Tivat i Narodnog univerziteta Konjic.

Program 10. Festivala glumca BiH bit će nastavljen u utorak, 6. lipnja, kada će nastupiti Hrvatsko narodno kazalište Mostar s predstavom ''Isus, sin čovječiji''.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.