KONJIC

Potpisan Sporazum o saradnji između NU Konjic i Centra za kulturu Tivat

Sporazum je potpisan u cilju unapređenja kulture na području Grada Konjica i Opštine Tivat a posebno na polju scenske umjetnosti

Saradnja Konjic - Tivat. Fena

FENA

5.6.2023

Nakon sinoćnje odigrane predstave "Druga strana vjetra”, koja je nastala u koprodukciji Centra za kulturu Tivat i Fakulteta dramskih umjetnosti Cetinje, danas je u Konjicu potpisan Sporazum o saradnji između ustanove NU Konjic i tivatskog Centra za kulturu.

Sporazum je potpisan u cilju unapređenja kulture na području Grada Konjica i Opštine Tivat a posebno na polju scenske umjetnosti.

Direktor Centra za kulturu Tivat Gordan Božović kazao je da je prethodne godine dogovoreno produbljivanje saradnje s Gradom Konjicom u raznim aspektima, te da današnje potpisivanje sporazuma između pomenutih kulturnih ustanova predstavlja značajnu konkretizaciju tog dogovora.

Dodao je kako bi ovim sporazumom trebali da prodube saradnju i da je obezbijede na raznim kulturnim projektima.

Svoje zadovoljstvo što se koraci na polju međunarodne kulturne saradnje Općine Tivat i Grada Konjica realizuju kroz Festival glumca BiH iskazao je direktor NU Konjic Benjamin Mušinović.

Napomenuo je da je na zatvaranju prošlogodišnjeg Festivala glumca BiH dogovoren nastavak saradnje ove dvije kulturne ustanove.

Izrazio je nadu da će sve štu su domaći resursi kada je u pitanju produkcija iz Konjica, u saradnji s gradom i gradonačelnikom, moći predstaviti u budućnosti u Tivtu.

“Moram priznati da mi je najdraža stvar i najveći kvalitet upravo u činjenici što se forsira, promoviše, afirmira i daje šansa onima koji su najposvećeniji u scenskom procesu, a to su mladi glumci i glumice. To su profesionalci iz Cetinja, kojima Centar za kulturu Tivat otvara i daje priliku na daskama koje život znače, ali daje priliku ne samo na svojoj matičnoj sceni, nego da njihova uprizorenja dožive međunarodnu saradnju i da budu dijelom Festivala glumca BiH”, izjavio je direktor Mušinović.

Sporazum je potpisan uz prisustvo gradonačelnika Konjica Osmana Ćatića, koji je čestitajući potpisnicima sporazuma na budućoj saradnji kazao da Grad Konjic i Općina Tivat idu ka višem nivou kada je u pitanju kulturna saradnja, jer se kulturu, kako je istakao, kako u Konjicu, tako i u Tivtu njeguje i cijeni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.