KOLUMNE

Srce Sarajeva

Gael Garsija Bernal

T. Đ.

24.7.2014


Prva zvijezda ovogodišnjeg SFF-a, koja će podići zavjesu najznačajnijeg festivala u regionu, bit će Gael Garsija Bernal (Garcia). Na zvaničnom otvaranju SFF-a bit će upriličena projekcija "Pasije ljubavi", u kojoj Bernal igra glavnu ulogu, koja ga je proslavila u filmskoj industriji.

Također, direkcija Festivala odlučila je jednu od nagrada počasno „Srce Sarajeva" dodijeliti upravo ovom glumcu prvog festivalskog dana.
 
Bernal, koji je počasni gost SFF-a, jedan je od trenutno najboljih latinoameričkih glumaca, a u dosadašnjoj karijeri snimio je više od 40 filmova.

Osim što niže zapažene uloge, poznat je i po radu s mladima te će tako održati i predavanje u okviru platforme "Talents Sarajevo". Tom prilikom bit će prikazan i jedan od njegovih prvih kratkih filmova.
 
Gael Garsija Bernal rođen je 30. novembra 1978. godine u Gvadalahari u Meksiku. Prve glumačke korake napravio je još kao tinejdžer u telenovelama. Film „Pasija ljubav", u kojem je debitirao, postigao je veliki uspjeh te bio nominiran za Oskara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.