KOLUMNE

"Zmaj" na putu za Old traford

Sead Kolašinac

H. K.

13.8.2014

 


Sead Kolašinac, fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine, ponovo se našao na "radaru" slavnog Mančester junajteda. Stameni lijevi bek Šalkea bio je meta kluba s Old traforda i prije Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Možda je Kolašinac nepoznanica navijača "Crvenih đavola", ali novom menadžeru Luisu van Galu (Louis Gaal) sigurno nije. Holanđanin je poslao skaute da prate nastup našeg odbrambenog igrača na utakmici protiv Totenhema u Londonu (1:2).

Iskusni stručnjak izrazio je želju upravi kluba da na poziciji lijevog beka želi snažnog ljevaka. Izbor je pao na Kolašinca, čija je vrijednost na tržištu sedam miliona eura. S prelaskom u Englesku Sead bi postao, nakon Edina Džeke, Asmira Begovića i Muhameda Bešića, naš četvrti reprezentativac koji bi nastupao u najelitnijoj fudbalskoj ligi svijeta - Premier ligi Engleske.

Sead Kolašinac rođen je 20. juna 1993. u Karlsrueu, a porijeklo mu je iz Čapljine. Na Svjetskom prvenstvu u Brazilu u dresu "Zmajeva" odigrao je dvije utakmice, protiv Argentine i Irana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.