KOLUMNE

Potvrda klase

Ličnost dana Haris Medunjanin

(H. K.)

6.10.2014

Haris Medunjanin još jednom je potvrdio klasu. Reprezentativac Bosne i Hercegovine našao se, kao i dosad, od prve minute u sastavu svog Deportiva, koji je na gostovanju kod Sevilje poražen 1:4, a bh. veznjak postigao je sjajan pogodak iz slobodnog udarca u 31. minuti za klub iz La Korunje.

Medunjanin je tako potvrdio odličnu formu pred dvije vrlo bitne utakmice "Zmajeva" protiv Velsa i Belgije. Strijelac pogotka velikom Real Madridu i igrač u jednoj od najjačih svjetskih fudbalskih liga mora postati standardni član najboljih 11 što naša zemlja nudi.
Eksperimenti sa Sanjinom Prcićem i Tinom Sušićem očigledno ne daju rezultate, pa se selektoru Safetu Sušiću upravo Medunjanin nudi kao idealno rješenje u vezi iza Miralema Pjanića.

Defanzivni veznjak je jedan od "Zmajeva" s najboljom formom ove sezone i zaslužuje potpuno poštovanje i priliku za dokazivanje klase i u najvažnijim utakmicama kvalifikacija.

Rođen je 8. marta 1985. u Sarajevu. Seniorsku karijeru započeo je u AZ Alkmaru 2005., iz kojeg odlazi u Valjadolid 2008. godine. Član Makabija iz Tel Aviva postaje 2010., u kojem se zadržava do 2013., kada prelazi u turski Gazijanterspor. Igrač španskog velikana Deportiva je od ljeta ove godine.   

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.