KOLUMNE

Povratak Dijamanta

Edin Džeko

A. M.

15.10.2014

Belgijanci imaju kompleks zvani Edin Džeko. Taj vanserijski napadač i reprezentativac Bosne i Hercegovine ponovo je noćna mora "Crvenih đavola". Dijamant je opet zablistao u međusobnom okršaju ova dva rivala i ponovo pogodio, ovog puta u remiju (1:1), na Bilinom Polju u Zenici.

Džeko je u tri susreta protiv "Crvenih đavola" postigao četiri gola. Pogodio je mrežu Belgijanaca prvi put u novom ciklusu kvalifikacija, pokazavši tako da igra u vrhunskoj formi i da briljantne partije u dresu Sitija nisu slučajne, a priznanje mu je odao i saigrač Visent Kompani (Vicente Company).

Također, napadač Mančester sitija u meču protiv Belgije bio je kapiten jedne nove reprezentacije BiH, koja je vratila poljuljani ugled "Zmajeva" nakon blamaže protiv Kipra i donekle razočaravajućeg remija (0:0) protiv Velsa u Kardifu.

Sa Džekom na čelu, "Zmajevi" su "grizli" tokom svih 90 minuta susreta, dokazavši da se na njih može računati i da će do kraja kvalifikacija još jednom obradovati vjerne navijače i izboriti prvi plasman na Evropsko prvenstvo u historiji Bosne i Hercegovine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.