KOLUMNE

Ponovo briljantan

Ličnost dana Semir Štilić

A. Č.

26.10.2014

Selektoru fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safetu Sušiću kosa se digne na glavi na spomen Semira Štilića. Safet zna kakav je Štilić igrač, zvao ga je u reprezentaciju, hvalio da je tehnički dotjeraniji od Zvjezdana Misimovića..., no Štilić se u jednom trenutku izgubio.

Nije ga bilo, "a kad ne igraš u klubu, nema te ni u reprezentaciji". No otad su se mnoge stvari promijenile, Štilić se vratio u Vislu i otprilike je u svakoj utakmici najbolji igrač u izboru svega - publike, medija, statistički.

Kod Štilića je zapravo pitanje hoće li u prosječnoj predstavi biti najbolji igrač ili će briljirati. A u petak navečer ponovo je briljirao. Njegov tim je 0:2 protiv Podbeskiđea za pola sata preokrenuo u 3:2, a nekadašnji igrač Željezničara, Leha, Karpata i Gazijantepa ubilježio je asistenciju i postigao pobjedonosni gol.

Međutim, džaba. Sedam golova i sedam asistencija u 11 kola nedovoljno je da bude povratnik u reprezentaciju. Možda bi, da je za ovo vrijeme imao učinak od 36 golova i 47 asistencija, dobio poziv. Ko zna.

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.