KOLUMNE

Ministar iz šume

Jusuf Bubica

S. M.

7.11.2014

Jusuf Bubica, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo, za ogromne probleme u toj oblasti u glavnom gradu BiH optužio je građane. Umjesto da iz moralnih razloga podnese ostavku, kantonalni ministar saobraćaja za nesreće i smrtne slučajeve, kojih je posljednjih dana sve više u Sarajevu, indirektno je okrivio građane. 

Rekao je, naime, ministar da "ljudi iz šume dođu u grad i nastave se ponašati kao da su u šumi", aludirajući da ne poštuju saobraćajne znakove, pa stradaju. Nažalost, nije Bubica jedini ministar u našoj zemlji koji za vlastiti nerad ili nesposobnost optužuje narod. I ranije je bilo bubica kojima su građani bili krivi za njihovo neznanje. 

Žalosno je što se član Vlade KS, u moru neriješenih problema u oblasti kojom rukovodi i sve češćih saobraćajnih kolapsa u gradu, umjesto rješenja, odlučio na dodatne polarizacije naroda. Dok i sam krši pravila saobraćaja, ministar je sebi dao za pravo da dijeli građane na one koji "dolaze iz šume" i neke druge. 

Bubica je za ministra saobraćaja KS izabran 21. novembra 2012. godine, a do sada se nije proslavio. Ne može se pohvaliti nijednom novom sagrađenom cestom niti može uprijeti prst u projekt koji je realizirao. 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.