KOLUMNE

Zanimanje perfekcionist

Edin Zubčević

A. Č.

11.11.2014

Dvoiposatnim, magičnim, skoro nevjerovatnim koncertom Ibrahima Maloufa (Maalouf) u Bosanskom kulturnom centru okončan je 18. Sarajevo Jazz Fest koji godinama, po svemu, nadilazi prostor u kojem se održava.

Ako bi neko sa strane samo po festivalu stvarao sliku o našem glavnom gradu, mogao bi pomisliti da se radi o metropoli preplavljenoj samosvjesnim ljudima, s istančanim muzičkim ukusom, ali avaj... Pitanje je je li to sve tako. Stoga, ekipi koja organizira Jazz Fest, s umjetničkim direktorom Edinom Zubčevićem na čelu, treba zahvaliti što na trenutak, barem oni koji to žele, mogu osjetiti dašak nekog ljepšeg svijeta.

Muzički perfekcionist Zubčević ne kuka i ne moljaka. Tokom cijele godine bori se s vjetrenjačama da bi održao nivo kvaliteta festivala, a onda, umjesto da uživa na koncertima, on osluškuje zvuk, svjetlo, namješta kameru... Da bi sve bilo besprijekorno. Možemo samo nagađati koliki ponos se u njemu rađa prilikom bjesomučnih serija aplauza u konstantno dupke punom BKC-u na kraju svakog koncerta.

Edin Zubčević rođen je u Sarajevu 1969. Otac je dvoje djece.

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.