KOLUMNE

Od vrha do dna

Safet Sušić

A. Č.

18.11.2014

Nakon plasmana na Svjetsko prvenstvo bio sam najomiljenija, sada sam najomraženija ličnost. Da vidim i to kako je. Tim je riječima Safet Sušić Pape završio svoje izlaganje nakon drugog najvećeg poraza reprezentacije BiH tokom njegovog mandata. Izrael nas je, kao svojevremeno Rumunija, unakazio 3:0, a Sušićevi izabranici djelovali su poput razbijene vojske.

Logičan je to bio slijed poteza koje naš vrli selektor povlači neko vrijeme, ne iritirajući samo one koji, hraneći svoj ego, izvole Papetu činiti društvo u kafani.

Sušić je svojim ponašanjem neposredno uoči, tokom i poslije Svjetskog prvenstva pokazao zapravo kako izgleda kada dođe u situaciju "da mu se može", svrstavši se u istu ravan s političarima na vlasti.

Oholost, netaktičnost, nedosljednost, nepotizam, beskrupuloznost, nepromišljenost - sve je to Pape ponosno demonstrirao, osjećajući se velikim i iskoristivši popularnost koju je napaćeni narod, u nedostatku ičega drugog, prema njemu iskazao. Danas, 90 posto stanovništva okrenuto je protiv njega. Samo da laik nije umislio kako je znalac, ne bi se našao u ovoj sramotnoj situaciji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.