KOLUMNE

Majstor svog zanata

Zdravko Čolić

E. S.

1.12.2014

Legendarni bh. pjevač Zdravko Čolić preksinoć je pred više od 17.000 posjetilaca u rodnom Sarajevu u dvorani Zetra priredio koncert za pamćenje, noć o kojoj će se još dugo pričati.

Kao što je i obećao, Čola je svojim nekadašnjim sugrađanima priuštio trosatni spektakl, u kojem su uživali ljudi različitih generacija.

Rođeni Sarajlija, Bosanac u srcu i duši, u nedavnom intervjuu za „Dnevni avaz“ priznao je kako mu je nastup u bh. prijestonici najvažniji od svih koncerata koje će održati u okviru turneje „Vatra i barut“. Preksinoć je to i dokazao. Da je majstor svog zanata, 63-godišnji Čola pokazao je izvrsnim vokalnim sposobnostima i činjenicom da su uz njegove dobro poznate hitove horski pjevala i djeca i odrasli.

Osim toga, emotivnim izvedbama, sjajnom atmosferom i zavidnom energijom Čola je još jednom pokazao zašto je već više od četiri decenije u samom vrhu muzičke scene.

Popularni bh. pjevač i najveća zvijezda s prostora bivše Jugoslavije Zdravko Čolić rođen je 30. maja 1951. godine u Sarajevu. Sa suprugom Aleksandrom i kćerkama Unom i Larom živi u Beogradu.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.