KOLUMNE

Majstor kakvih nema mnogo

Ličnost dana Miralem Pjanić

Autor:Z. Š.

2.12.2014

Kada on zablista, cijela fudbalska planeta ustane da aplaudira, jer on to čini u velikom stilu, stilu genijalaca. Miralem Pjanić.

Majstor kakvih nema mnogo, u sve surovijem fudbalu gdje fizička snaga postaje važnija od znanja, blistao je u pobjedi Rome nad Interom, 4:2. Postigao je dva odlučujuća gola, a snimak onog posljednjeg, iz slobodnog udarca, još će dugo s ushićenjem biti pregledavan.

Prefinjeni tehničar ponovo je pokazao svoj raskošni talent zbog kojeg ga vole čak i oni koji ne navijaju za njegov klub ili reprezentaciju.

Kalesijac Miralem Pjanić rođen je 2. aprila 1990. godine, a malo nakon toga njegov otac Fahrudin, prvotimac zvorničke Drine, otišao je igrati fudbal u Luksemburg. Početak agresije na BiH primorao je Pjaniće da ostanu u ovoj maloj zemlji, a Miralem je krenuo očevim stopama, nastupao je za omladinske reprezentacije ove zemlje.

Kao talentiranog 14-godišnjaka u svoj kamp doveo ga je francuski Mec, odakle 2008. godine prelazi u Lion. Od 2007. godine je u Italiji, u Romi.

Debi za fudbalsku reprezentaciju BiH imao je 2008. godine.

 

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.