KOLUMNE

Oborio novi rekord

Ličnost dana Kristijano Ronaldo

A. Č.

8.12.2014

Fudbaleri Real Madrida u okviru 14. kola španske Primere savladali su Seltu rezultatom 3:0, a sva tri pogotka postigao je nevjerovatni Portugalac Kristijano Ronaldo (Cristiano Ronaldo).

Glavni kandidat za “Zlatnu loptu” tako je došao do svog drugog trilinga golova u karijeri protiv Selte, a ono što je još važnije - Portugalac je oborio rekord i postao igrač s najviše het-trikova u historiji Primere.

Ronaldo na kontu ima 23 het-trika u odigranih šest sezona, a iza sebe je ostavio legendarnog Alfreda di Stefana, također legendu Reala, koji je za 13 sezona upisao 22.

Treći gol Selti bio je ujedno i njegov jubilarni 200. pogodak u Primeri i mnogo brže je došao do te cifre nego što je slučaj s Lionelom Mesijem (Messi), koji je nedavno oborio rekord Telma Zare (ZArra) i postao najbolji strijelac španskog fudbalskog šampionata ikad. Real je trijumfom u posljednjem kolu, također, stigao do fenomenalne brojke od 18 uzastopnih pobjeda u svim takmičenjima.

Ronaldo je rođen 1985. u Madeiri. Dva puta je dobivao "Zlatnu loptu" i isto toliko puta osvajao Ligu prvaka, s Mančester junajtedom i Realom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.