KOLUMNE

Evropska klasa

Ibrahim Šehić

A. Č.

13.12.2014

Otišao je Pape, svako mu dobro treba poželjeti, no ignoriranje Ibrahima Šehića, iz ko zna kakvih razloga, ne bi mu se smjelo oprostiti. Nekadašnji golman Željezničara, a sada Karabaga iz Bakua, u posljednjem kolu Evropske lige pokazao je da se radi o vrataru visoke klase.

U nekoliko navrata senzacionalno je intervenirao te je na kraju sačuvao svoju mrežu protiv trostrukog evropskog prvaka, no njegov tim, ipak, nije uspio načiniti historijski plasman u narednu fazu. Tome je najviše kumovao češki pomoćni sudija koji je u 94. minuti signalizirao ofsajd te je njegov kolega, glavni arbitar, poništio potpuno regularan gol, sablaznivši egzaltirane navijače na dupke punom stadionu.

Ibrahim Šehić rođen je u Sarajevu 1988. godine, loptu je počeo šutirati pod kišom granata. Htio je biti igrač, no kada ga je tadašnji trener pionira Željezničara Amar Osim vidio kako izgleda, poslao ga je na gol. Karijeru je stvorio na oranicama, preživio porodičnu tragediju i zato treba poštovati sve što je u životu stvorio.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.