KOLUMNE

Vojnik Želje

Ličnost dana Almir Memić

A. Č.

19.12.2014

Jedan je od onih koji će uskočiti u vatru bez razmišljanja. Za razliku od nekih drugih koji su mudri pa se povuku kada prigusti ili skontaju da će neko drugo vrijeme biti povoljnije za njih. Sad, ko šta voli i više cijeni.

Almir Memić ide glavom bez obzira. U fudbalu je čitav svoj životni vijek, što je garant, ako ništa, da će znati voditi solidnu premijerligašku ekipu kao što je Željezničar, nakon što je konačno, nakon godina i godina u klubu, izabran za prvog stratega tima s Grbavice.

Ipak, iako je ekipa prosječna, ime stvara pritisak, pa se od nekadašnjeg stopera "Plavih" ne očekuje avanturizam, već zauzimanje jednog od mjesta koja dogodine vode u Evropu, da bi se i u teškoj finansijskoj situaciji zadržao kakav-takav kontinuitet.

Memić je "vojnik Želje", a pomoćnik nema kome nije bio, vjerovatno svim šefovima stručnog štaba od 2004. U jednom navratu kratko je bio i prvi trener. Rođen je 3. marta 1962. Karijeru je počeo u Famosu iz Hrasnice, nastavio u Čeliku, potom Šibeniku, Borcu, Konjasporu, Novom Sadu, Mogrenu, Željezničaru, završivši je u austrijskom Lincu. Vlasnik je A trenerske licence.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.