KOLUMNE

Povratak "Zmaja"

Ličnost dana Sejad Salihović

H. K.

22.12.2014

Sejad Salihović, fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine, najzaslužniji je za visoku gostujuću pobjedu Hofenhajma protiv Herte u Berlinu 5:0. "Zmaj" je s dva hirurški precizno izvedena penala u 26. i 39. minuti presudio ekipi u kojoj je počeo profesionalnu karijeru i najavio povratak staroj formi.

Posljednji put veznjak se upisao u strijelce u njemačkoj Bundesligi u avgustu prošle godine u remiju protiv Frajburga 3:3. Opće je poznato da je naš igrač jedan od najboljih izvođača jedanaesteraca i slobodnih udaraca u Njemačkoj.

Salihović je zbog povrede propustio kvalifikacione utakmice Bosne i Hercegovine protiv Velsa, Belgije i Izraela. Najava odlične forme dobar je znak i za novog selektora Mehmeda Baždarevića, koji će moći računati na usluge reprezentativca koji brani državni grb već sedam godina.

Salihović je rođen u Zvorniku 8. oktobra 1984. godine. Omladinsku karijeru proveo je u Herti iz Zehlendorfa, predgrađu Berlina, da bi profesionalnu karijeru započeo u Herti iz Berline 2004. godine, za koju je odigrao pet utakmica.

Član Hofenhajma je od 2006. godine, za koji je odigrao 216 utakmica i postigao 62 pogotka. Za mladu reprezentaciju BiH debitirao je 2005. godine, a član A tima je od 2007. godine i u 43 utakmice postigao je četiri gola.

 

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.