KOLUMNE

Neumorni borac

Ličnost dana Alija Feriz

S. D.

22.1.2015

Alija Feriz, nekadašnji zatočenik logora ratnog zločinca i izdajnika bošnjačkog naroda Fikreta Abdića, ovih dana vodi novu bitku protiv svih onih koji hoće pogaziti sjećanja na herojsku borbu i nemjerljiv doprinos krajiških boraca tokom agresije na BiH, a od kojih su mnogi živote izgubili braneći zemlju od nasrtaja Abdićeve paravojske.

U pokušaju da ukaže na pogubnost politike SDA i DF-a, koji su se u osvajanje vlasti upustili s Elvirom Abdić-Jelenović, kćerkom zločinca, Feriz je osim poznatih, otkrio do sada i široj javnosti nepoznate argumente koji bi svakog istinskog patriotu ove zemlje nagnali na raskidanje sramotne koalicije.

Naime, Feriz je otkrio da se u Hrvatskoj baš ovih dana, kada se SDA i DF klanjaju Abdićevoj kćerki, priprema otkopavanje terena za koji se sumnja da krije 48 žrtava Abdićevih zločina!

Za njihovim kostima rodbina traga skoro 20 godina, a Feriz je jedan od najzaslužnijih što će istina o ovim nestalima herojima konačno izaći na vidjelo. Tamo gdje je zakazala država, na čiju su pomoć u traženju najmilijih porodice nestalih čekale godinama, pomogao je Feriz, odlazeći stalno u Hrvatsku i tražeći način, koji je na kraju i pronašao, da se lokacija potencijalne masovne grobnice ispita.

Alija Feriz rođen je 11. februara 1952. godine u Bihaću. Oženjen je i otac dvoje djece.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.