KOLUMNE

Lavica se ne predaje

Ličnost dana Donna Ares

E. S.

20.2.2015

Azra Kolaković, alias Donna Ares, popularna bh. kantautorica velikog srca, jedina je žena koja se otvoreno, bez straha, usudila progovoriti o karcinomu, opakoj bolesti s kojom se bori od oktobra prošle godine.

Kada je saznala da je teška borba ispred nje, pjevačica nijednog trenutka nije klonula duhom. Naprotiv, njena volja za životom postala je još veća. Upravo svojim javnim istupima i pozitivnim razmišljanjem, Ares je mnogim ljudima, koji također boluju od karcinoma, dala snagu i hrabrost da istraju do kraja i dobiju bitku.

Bez imalo srama, 38-godišnja pjevačica brojne fanove, prijatelje i kolege na svom Facebook profilu upućivala je u to koliko bole vene dok se ne ugradi port te je li teže izgubiti kosu ili trepavice...

Čak ni nakon šest hemoterapija Donna ne gubi optimizam. Kao prava ljuta Krajiškinja, uporna je kao lavica i sigurna da će iz svega izaći kao pobjednica. Nakon hemoterapija s kojima se „muški“ suočila, pjevačica je odlučila pokrenuti Fondaciju „Donna Ares“, čiji je cilj pomoći oboljelima od karcinoma.

Azra Kolaković rođena je 1. januara 1977. godine u Bihaću i u sretnom je braku s Džavidom Ljubovcijem.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.