KOLUMNE

Željan senzacije

Harun Mahmutović

A. S.

6.3.2015

Harun Mahmutović sam protiv svih! Generalni sekretar KSBiH krenuo je u obračun s neistomišljenicima, po ko zna koji put zloupotrebljavajući svoju funkciju, čime je instituciju koju vodi kao da je njen vlasnik, a ne obični uposlenik, srozao na najniže moguće grane.

Željan nove senzacije, Mahmutović je ovog puta prevazišao sebe udarivši na svjetsku košarkašku legendu Razu Mujanović i NBA zvijezdu Jusufa Nurkića, najavljujući da je podigao sudsku tužbu protiv njih i medija, za koje tvrdi da mu nisu dali prostor, koji nije ni tražio.

Možda će upravo na istom sudu Mahmutović morati dokazivati i optužbe da je prodao papire Emira Preldžića za 300.000 eura Košarkaškom savezu Turske, za šta ga optužuje Nurkićev agent Enes Trnovčević, koji je, također, tužen.

Osim što je sve Bosance i Hercegovce Mahmutović nedavno prozvao da postaju retardirana nacija, imao je hrabrosti da tuži i optužuje svojevremeno tri puta izabranu najbolju košarkašicu Evrope te košarkaškog bisera Evrope.

U drugom dijelu Evrope, čovjek koji bi sve ovo uradio iste sekunde bi trebao ići na posmatranje i ostaviti se bilo kakvih djelatnosti osim sadnje cvijeća u vlastitom vrtu.

Cijeli komentar o njegovim posljednjim potezima stane u jednu rečenicu: Ko o čemu, Harun o poštenju!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.