KOLUMNE

Zaboravljeni general zaboravljene vojske

Ličnost dana Atif Dudaković

S. D.

10.3.2015

Legendarni komandant Petog korpusa Armije RBiH, general Atif Dudaković rijetko govori i pojavljuje se u javnosti, ali svaki put kada nam priušti to zadovoljstvo, ne propusti priliku ukazati na položaj nekadašnjih boraca u današnjem društvu i sramotan odnos države prema onima koji su branili ovu zemlju.

Neustrašivi general koji je sa svojim saborcima izvojevao najkrvavije bitke za današnju slobodu posljednji put na težak položaj heroja ukazao je prilikom obilježavanja godišnjice smrti Mustafe Hajrulahovića Talijana u nedjelju u Sarajevu.

General kojeg nisu mogle zaustaviti brojno nadmoćnije i opremljenije snage koje su tokom agresije napadale Bihać i današnje gradove Unsko-sanskog kantona još jednom je poručio nadležnim institucijama da su najveći sinovi ove zemlje zaboravljeni i ostavljeni po strani. Dok je on dokazivao patriotizam, mnogi današnji lažni patrioti nisu bili u blizini.

Oni koji danas odlučuju o sudbini zemlje i životima heroja, nažalost, ne slušaju ni generala Dudakovića ni njegove saborce.

 

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.