KOLUMNE

Posvećen svom narodu

Ličnost dana Amel ef. Kozlić

Autor:Al. B.

20.6.2016

Amel ef. Kozlić, mladi rogatički imam, primjer je skromnog i tihog, ali vrijednog i požrtvovanog vjerskog službenika posvećenog vjeri i svome narodu. Njegovo ime u medijima se rijetko pojavljuje, jer on govori samo onda kada nešto ima da kaže, ali će zato u većini sela u okolici Rogatice imati samo riječi hvale za imama koji u svetom mjesecu ramazanu može poslužiti za primjer mladima u ovoj zemlji.

Osim o Šudžaudinovoj džamiji u centru grada, ef. Kozlić se s ostalim imamima brine i o vjerskom životu u ostalih 15 obnovljenih džamija, ali zna i kome su potrebni lijekovi, pomoć u hrani, odjeći, prijevozu do škole ili džamije. Prvi je na brojnim adresama na kojima je potrebna pomoć, ali o tome nikada ne govori.

Rogatičanima su stigli i ramazanski paketi Rijaseta IZ u BiH, a među onima koji su se pobrinuli da ova pomoć stigne u prave ruke prvi je bio glavni imam MIZ Rogatica.

Amel ef. Kozlić rođen je 20. septembra 1981. u Vukotićima kod Zenice. Završio je Gazi Husrev-begovu medresu i Fakultet islamskih nauka, a na poziciji glavnog imama MIZ Rogatica je od 2010. godine. Oženjen je i otac tri kćerke.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.