KOLUMNE

Pravnica u borbi s moćnicima

Kozlić: Sve prijavila i tužiocima

Al. B.

15.10.2017

Premijeri, načelnici, politički moćnici, na jednoj su strani, a na drugoj aktivisti i volonteri, svjesni da ovaj svijet podjednako pripada svim živim bićima. Među ovim drugim je i Dalida Kozlić, mlada pravnica iz Sarajeva, koja se već godinama bori protiv nehumanog sistema u kojem se na najmonstruoznije načine ubijaju hiljade pasa.

Istovremeno se iz javnih budžeta u privatne džepove prelijevaju milioni maraka, namijenjeni upravo za zbrinjavanje bića koja su kriva samo zato što postoje i žive u društvu čovjeka. Istražne organe, ali i dio javnosti Kozlić neumorno pokušava uvjeriti kako se i za tri puta manje sredstava od onih koja se sad izdvajaju i odlaze “u havu” psi mogu skloniti s ulica i biti adekvatno zbrinuti u azilima. Ali, to, očito, ne odgovara lokalnim moćnicima, na koje je Kozlić hrabro uprla prstom i ovih dana, nakon što je otkriven još jedan strašni slučaj mučenja pasa u azilu u Prači, a ona sve prijavila i tužiocima.

Kozlić je rođena 1. maja 1990. godine u Sarajevu. Zaštitom i spašavanjem životinja bavi se od djetinjstva. Diplomirana je pravnica, a uža specijalnost joj je krivično pravo.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.