KOLUMNE

Menadžerica za radna mjesta

Piše: A. Č.

7.11.2017

Direktorica Razvojne agencije Žepče Branka Janko za samo tri godine povećala je zaposlenost za 33 posto u ovoj lokalnoj zajednici. Janko i Općina Žepče primjer su i kako je put do uspjeha trnovit.  

Osim što su zajedno s općinama Tešanj i Teslić uključeni u projekt poslovne izvrsnosti BEAR (Business Excellence Area), rade i na mnogim drugim projektima koji doprinose otvaranju novih radnih mjesta. Zajedničkim snagama Agencija i tri općine već pet godina bilježe pozitivan ekonomski rast kada je riječ o broju zaposlenih, ukupnom prometu i izvozu.

Općina Žepče razvila je do perfekcije sistem izdavanja građevinskih dozvola. Program mjera podrške, oslobađanje od plaćanja takse u iznosu od 70 posto po ulaganju, kao i podrška samozapošljavanju u poljoprivredi i obrtničkim djelatnostima utjecali su i na promjenu slike zaposlenosti.

- Spremni smo ići dalje, jer se nadamo krajnjem rezultatu, a to je pokretanje lokalne zajednice i otvaranje još više radnih mjesta – kazala je Janko.

Direktorica Janko u općini Žepče je izvoz povećala za 43,64 posto u odnosu na prethodnu godinu. Kroz COBEAR projekt otvorila je 655 novih radnih mjesta, povećala promet firmi za 57,12 posto i izvoz za 30,11.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.