KOLUMNE

Skromni heroj

Ćubara: Pamtit ću to dok sam živ

Dž. Bl.

17.11.2017

Nisam ja heroj, samo sam učinio ono što bi svako normalan, reče nam skromno Kenan Ćubara, koji je u nezapamćenom požaru u utorak navečer u sarajevskom naselju Alipašino Polje spasio dvomjesečnu bebu svojih komšija.  

Ali, u ovoj priči nema mjesta za skromnost. Nemoguće je zanemariti činjenicu da je hrabri Ćubara utrčao u zgradu koja je gorjela i u naručju s bebom pješice sišao sa 12. sprata. Jedini način da bebu spasi od buktinje i dima bio je da joj stavi džemper preko glavice.

Ćubara je strahovao da se beba ne uguši, jer, dok je trčao niz stepenice, nije glas ispuštala. Izašavši ispred zgrade, grčevito je zaplakala i tu ju je predao roditeljima. Kaže da je to trenutak koji, uz rođenje svog sada šestogodišnjeg sina, neće zaboraviti dok je živ. Junaštvo i snaga ovog mladog oca nadjačali su svaku vatru.

Kenan Ćubara rođen je 15. septembra 1987. godine u Sarajevu. Završio je Srednju školu poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti. Godinama radi kao konobar po sarajevskim kafićima i izuzetno je popularan među gostima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.