KOLUMNE

Heroj među nama

Hrabar i skroman

M. R. S.

25.11.2017

Miroslav Perić u jednoj je noći spasio dva ljudska života. Prvo je iz nabujale rijeke nakon udesa izvukao mladića, a onda još jednog čovjeka iz olupine terenca zalivenog benzinom, ne misleći da smrtnoj opasnosti izlaže sebe.  

Miroslav Perić vozi kola Hitne pomoći u Bosanskoj Gradišci. Svakodnevno se izlaže opasnosti jureći ne bi li s kolegama na vrijeme stigao do unesrećenih. I pored toga, ni sekunde nije razmišljao već je u odsudnom trenutku skočio iz vozila da izvuče dva čovjeka.

Zamislimo koliko bi ova zemlja bila ljepša i naprednija kada bismo svi radili malo više od onoga što nam je striktno u opisu posla, pa i kada bismo radili svoj posao kako treba. To se posebno odnosi na političare.

Miroslav i svoj posao radi izuzetno. Zahvaljujući predanosti i tome što mu posao nikad za njegovih 38 godina rada nije postao rutina, a pacijenti tek broj, on obara rekorde vozeći. Uz to je skroman. Nije zahvalan na novčanoj nagradi koju je dobio od direktora nego što je prepoznat njegov gest, a važnije i od toga mu je da se oporavljaju oni kojima je pritekao u pomoć.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.