KOLUMNE

Neoprostive uvrede

Selimbegović: Ima tu posla za Frojda

S.K.

6.12.2017

Ima nešto jadno u muškarcima koji ponižavaju žene. Bilo bi tu posla za Frojda, ali amaterska dijagnoza Dženana Selimbegovića, zamjenika sekretara u Predsjedništvu BiH, glasila bi – kukavica! 

Kad je na TV vidio najavu za intervju kojega je Sanela Prašović Gadžo uradila sa kolegicom, ratnom i poratnom novinarkom Arijanom Saračević Helać, Dženan je prokomentirao riječima – „polovnjače“, te se pozabavio njihovim izgledom, licima, bojom kose, frizurama. I tu je njegov grijeh!

Neka se niko uzalud ne baca kamenom i navodi kako Dženan ima pravo na mišljenje i stav, kako njegova funkcija državnog službenika (sa plaćom većom od 2.600 KM, na koju je došao zahvaljujući stranačkim i rodbinskim vezama) dozvoljava i komentiranje. To niko ne spori, ali ovdje je riječ o šovinističkom, mizogenom, stavu koji na sav glas upozorava da Dženan ima problem. Ne samo sa plavušama, prirodnim ili izblajhanim, novinarkama, majkama, ženama, prijateljicama, već i sam sa sobom.

Kad je dan, dva uživao u slavi i na svom fb profilu slavodobitno odgovarao onima koji ga podržavaju i kude, vidio je da je vrag odsnio šalu. Sanela Prašović Gadžo zatražila je od Predsjedništva BiH oštre sankcije za zamjenika sekretara, Udruženje Bh. novinari uputilo je javni prosvjed, mediji se ne mogu načuditi tako brutalnim uvredama. Zato se Selimbegović pritajio. Izbrisao sve što je napisao, komentarisao, što ga je uzdiglo da postane popularan. Misli, valjda, sve će se zaboraviti. Neki možda i hoće. No, što je zapisano teško se zaboravlja.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.