KOLUMNE

Vrhunski stručnjak

Čustović-Arnautović: Predan rad i stručnost

Piše: A. H.

8.12.2017

Pod vodstvom prof. dr. Aide Čustović-Arnautović, tim za transplantaciju Klinike za hematologiju i transplantaciju matičnih ćelija hematopoeze UKC-u Tuzla samo prošle sedmice je obavio dvije transplantacije koštane srži, čime je ponovo dokazao da se, zahvaljujući stručnosti i predanom radu ljekara, i u BiH može ići stopama vrhunske medicine.  

Prema riječima profesorice Čustović-Arnautović, najveći uspjesi u svakom poslu, a u medicini pogotovo, postižu se zahvaljujući timskom radu, što na klinici čija je načelnica, ističe, nije bilo teško postići, jer radi s izuzetno stručnim timom mladih ljekara, ali i medicinskog i drugog osoblja. 

Samo u ovoj godini u 16 slučajeva transplantirali su koštanu srž teško oboljelim pacijentima iz raznih krajeva BiH i osim njihovih života, spasili i ogroman novac koji je za takve transplantacije godinama odlazio u inozemstvo.

Za profesoricu Čustović-Arnautović kažu da je, iznad svega, stručnjak „lijepe riječi i tišine“. Zlatni je student prve generacije Medicinskog fakulteta u Tuzli, s nekoliko specijalizacija i subspecijalizacija u inozemstvu. 

Iako je redovan profesor na Medicinskom fakultetu, njeno prvenstveno interesiranje je, navodi, pacijent. Najsretnija je, kaže, kad je pacijent, nekoliko godina nakon transplantacije, pozove telefonom i upita: „Kako si, doktorice>'0“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.