KOLUMNE

Veličanstveni Čola

Čolić: Nastup u rodnom gradu

F. M.

2.1.2018

Jedna od najvećih muzičkih zvijezda Balkana, legendarni pjevač Zdravko Čolić, Sarajlije i njihove goste iz drugih krajeva BiH, regiona, ali i svijeta, 31. decembra spektakularnim koncertom u centru grada uveo je u 2018. godinu.  

Rodni grad zagrijao je pjesmom „Gori vatra“, svog prijatelja Kemala Montena, a koju je 1973. prvi put izveo na evrovizijskoj sceni u Luksemburgu, kao mlada nada domaće muzičke scene. Taj moment smatra se začetkom jedne od najimpresivnijih muzičkih karijera na ovim prostorima.

Danas, 45 godina kasnije, Čola neprikosnoveno vlada scenom, što je pokazao i tokom sarajevskog koncerta.

Ne postoji niko ko ne zna njegove svevremenske hitove „Prava stvar“, „Stanica Podlugovi“, „Hotel Balkan“, „Sinoć nisi bila tu“, „Kao moja mati“...

Ovaj neumorni pjevač nedavno je objavio i svoj 15. studijski album „Ono malo sreće", koji polako osvaja srca ljubitelja ovog veličanstvenog pjevača.

Kako je kazao u ekskluzivnom intervjuu koji je uoči novogodišnjeg nastupa dao za naš list, imao je veliku tremu prije nastupa u svom gradu, jer će pjevati pred prijateljima i rajom koju poznaje cijeli život.

Zdravko Čolić rođen je 30. maja 1951. godine u Sarajevu. Prvi zvanični nastup imao je u grupi „Ambasadori“ 1969., a od 1971., kada je upoznao beogradskog kompozitora Kornelija Kovača, a zatim i Kemala Montena, počinje graditi uspješnu karijeru.

Čolić živi u Beogradu sa suprugom Aleksandrom te kćerkama Unom i Larom, s kojima provodi svaki slobodni trenutak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.