KOLUMNE

Meč života!

Fols: Predvodio Filadelfiju do pobjede nad Patriotsima

A. M.

5.2.2018

Filadelfija iglsi uspjeli su napraviti prvorazrednu senzaciju i slaviti u Superbolu, gdje su srušili moćnu dinastiju Nju Ingland patriotsa i velikog Toma Brejdija (Brady).

„Orlove“ je u historiju poveo kvoterbek Nik Fols (Nick Foles), koji je ušao u historiju kao jedini čovjek koji je ubacio i uhvatio pas za tačdaun, što nikad prije toga nije viđeno.

Fols je pred Superbol bio glavna nada Filadelfije, grada koji toliko voli sport, a čiji su navijači propatili kao rijetko ko posljednjih godina.  

Sada su doživjeli totalnu ekstazu, najviše zahvaljujući upravo Folsu, koji uopće nije ni trebao biti tu, da nije došlo do spleta okolnosti.

Naime, prvi kvoterbek Filadelfije Karson Venc (Carson Wentz) povrijedio se neposredno prije plej-ofa, a do tada je fenomenalnim partijama vodio Iglse do skora 13:2 u regularnom dijelu sezone.

Tada su svim navijačima Filadelfije potonule sve lađe i snovi o Superbolu. Morali su se uzdati u čovjeka koji je nešto ranije razmišljao o kraju karijere, jer je u posljednje četiri godine imao skoro isti broj tačdauna kao i presječenih lopti.

No, Fols nije čovjek koji odustaje tek tako... Nik Fols rođen je 20. januara 1989. godine u Ostinu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.