LIČNOST DANA

Glasnogovornica mržnje

A. H.

25.3.2018

Hrvatska zastupnica u Evropskom parlamentu Marijana Petir u petak je s briselske govornice odaslala tvrdnje da svijet treba strahovati od radikalizacije bosanskih muslimana, navodno potaknute novcem koji dolazi iz islamskih zemalja. 

Bajagi, nezavisna zastupnica, izražavajući strah od muslimana koji klanjaju i čije žene nose hidžabe, a koji, prema njoj, posebno uspijevaju uz granicu BiH i Hrvatske, u svojoj neargumentiranoj potvori i laži spram bosanskih muslimana otišla je toliko daleko da bi joj pozavidjeli i najveći evropski mrzitelji pripadnika islama.

Zastupnica Petir, doduše, nije izbljuvala ništa posebno novo što to prije nje nije uradila predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, koja je ne tako davno u javnosti prosula priču da u BiH postoji 5.000 radikaliziranih muslimana od kojih, eto, trebaju strahovati ne samo Hrvatska nego i cijela Evropa.   

I umjesto da se bavi idejom kako spriječiti promicatelje ustaštva u vlastitoj zemlji, Marijana Petir svoju radikalnu šapu ispružila je prema BiH, pokazujući se tako u svjetlu najgore glasnogovornice mržnje prema njenim muslimanima, tačnije Bošnjacima, o kojima, očito, ne zna ništa. Jer da zna, a posebno da u sebi ima imalo političke i svake druge kompetentnosti, izmišljotine koje je izrekla u Briselu ni u bunilu joj ne bi pale na pamet. Na svu sreću, Petir nije Hrvatska! 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.