LIČNOST DANA

Čengićeva pantalonska promaha

Konaković: Najneuspješniji premijer Kantona Sarajevo nakon rata

R. I.

10.4.2018

Od kada je smijenjen s mjesta premijera Sarajevskog kantona, neuspješni košarkaš, čovjek koji je u crno zavio KK Bosna i još neuspješniji premijer, koji je Sarajevo držao žednim, počeo je pametovati po društvenim mrežama.  

Umjesto da sagleda tri godine katastrofalnog upravljanja Kantonom, ova, u političkom smislu, pantalonska promaha skrivenog Hasana Čengića, krivce traži u drugima, a ne u sebi.

Sada i nesretni Konaković, metodama kakvim se služi njegov treći vjenčani kum i čovjek koji je duboko upleten u najmračnija politička ubistva u BiH Kemal Ademović, hoće da glumi političku facu koja se providno igra zamjenom identiteta.

E, tako najneuspješniji premijer Kantona Sarajevo nakon rata, sada iz anonimnosti želi sebi pripisati nepostojeće rezultate postignute na čelu smijenjene vlade. Ali, jedini njegov rezultat je da se posvađao s Bakirom Izetbegovićem jer ga je ovaj kadrovski snimio kao nesposobnjakovića, a ne zbog bilo kakvih ideoloških ili strateških razlika između njega i vrha SDA.

Konaković u urbanoj verziji praktično skriva anahronu, retrogradnu politiku tajnog društva koju Hasan Čengić godinama provodi.

Ovog puta, međutim, ta opcija nije realna i Konakovićeve tirade samo pokazuju šta se dešava kada nerealizirani i mali političar u pokušaju uđe u teren velikih. Uloga marionete više je nego očita.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.