LIČNOST DANA

Legendarni general

Divjak: Pomaže mladima

K. Ke.

15.4.2018

Jedan od onih ljudi koji su od početka agresije na BiH do danas uvijek tamo gdje najviše treba jeste Jovan Divjak. Čim je zapucalo, znao je gdje će i šta će. Među prvima je stao u odbranu Sarajeva, grada koji je prihvatio kao svoj i koji je njega prihvatio kao svog.

Među prvima je koji su pravili Armiju RBiH, koja danas slavi svoj 26. rođendan. Među prvima je stao u redove Armije RBiH, i to pred višestruko brojniju i moćniju vojsku u kojoj je komotno mogao biti i on. Ali, Jovo je odlučio stati na stranu napadnutog, slabijeg i onog koji taj rat nije ni htio ni priželjkivao.  

Nakon toga, Jovo je ponovo tamo gdje najviše treba. Ostavio je pušku i vojničko odijelo i posvetio se budućnosti. Budućnost je svakako u djeci i mladima i njihovom obrazovanju.

Mogao je legendarni Jovo i u politiku, narod ga voli, narod bi glasao za njega, ali Jovo je ostao na „terenu“, u direktnom kontaktu, na „prvoj liniji“. Stotine djece putem njegovog Udruženja „Obrazovanje gradi BiH“ dobile su stipendije i školovanje koje će im omogućiti posao.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.