LIČNOST DANA

Pretplaćena na uspjehe

Cerić: Nova viceprvakinja Evrope

A. M.

30.4.2018

Kamo sreće da u svim sportovima naša zemlja postiže uspjehe kakve niže u džudu. Nažalost, to nije slučaj, mada, ako ćemo realno, teško da bi ijedan drugi sport uspio pratiti kontinuitet koji već godinama ima džudo reprezentacija Bosne i Hercegovine.  

Novi u nizu uspjeha zasluga je još jednom Larise Cerić, koja je na Evropskom prvenstvu u Tel Avivu osvojila srebrenu medalju u kategoriji preko 78 kilograma. Nakon što je dobila dvije borbe u grupnoj fazi, naša takmičarka slavila je i u polufinalu. No, mada su joj vrata ka evropskoj tituli bila otvorena, jer ju je čekao konačni obračun sa 40-plasiranom džudistkinjom sa svjetske liste, Larisa je poražena te je propustila veliku priliku da se u BiH vrati sa zlatnom medaljom.  

Larisa Cerić rođena je 26. januara 1991. godine. Nakon što je 2009. osvojila zlatnu medalju u konkurenciji juniora, ova Travničanka u seniorskoj je zabilježila čitav niz hvale vrijednih uspjeha. Izdvajaju se naročito medalje s evropskih prvenstava – srebro iz Monpeljea 2014. i bronza iz Varšave 2017. godine. Vlasnica je još dva odličja sa mediteranskih igara, srebra (2009) i bronze (2013).

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.