LIČNOST DANA

Golman za budućnost

Kovač: Begovićev nasljednik

N. C.

20.5.2018

Osamnaestogodišnji Elvin Kovač proslavio je svoj najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri, osvajanje Kupa Njemačke s juniorima svog kluba Frajburga. 

Juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine branio je mrežu svog kluba u finalnom meču protiv Kajzerslauterna u Berlinu, koji je Frajburg riješio u svoju korist sa 2:1. Kovač se u ovoj važnoj utakmici istaknuo dobrim odbranama i dao je značajan doprinos velikom uspjehu kluba, koji u Njemačkoj i ne osvaja trofeje baš tako često.

Talentirani junior potvrdio je još jednom da spada u red najboljih mladih golmana u Njemačkoj, a njegov potencijal ljudi iz Frajburga prepoznali su još prije četiri godine, kad su ga doveli u ovaj klub.

Koliko u bundesligašu vjeruju u mladog Kovača, potvrđuje činjenica da su s njim potpisali ugovor koji vrijedi do 2020. godine, a trener prvog tima Frajburga Kristijan Štrajh (Christian Streich) već ga je pozivao da trenira sa prvom ekipom, što mu je bila nagrada za dobre odbrane. 

I naši navijači mogu biti zadovoljni, jer ćemo u dogledno vrijeme imati adekvatnu zamjenu za Asmira Begovića i Ibrahima Šehića.

Elvin Kovač rođen je 26. juna 1999. godine i zabilježio je pet nastupa za juniore Bosne i Hercegovine.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.