LIČNOST DANA

"Hifa", Suljagić i dva Denisa

R. I.

27.5.2018

Nakon što je SBB jučer problematizirao analitičke mogućnosti poluanonimne Ivane Marić, našu redakciju zatrpali su pozivi vezani uz tu osobu.

Tako se tvrdi da je u 37. godini života završila privatni fakultet u Vogošći, a da njena analitičnost ne proizlazi iz dugogodišnjeg novinarskog rada, javnog intelektualnog angažmana ili životnog rezultata.

U tom smislu vrlo su znakoviti tvitovi Emira Suljagića. Prvi je objavljen 23. marta 2018. godine i doslovce glasi:

- U BiH možeš samo ako se zoveš Ivana završiti fakultet na Hifinoj benzinskoj pumpi u Vogošći i pretendovati da budeš društveni komentator i još da te plaća njemačka vlada. Kad se zoveš Alma ili Selma, onda si samo završila fakultet na Hifinoj pumpi u Vogošći.

Također, Suljagić je 3. aprila 2018. godine objavio tvit s fotografijom „Hifine“ benzinske pumpe i sljedećim tekstom:

- Nekima od nas ovo izgleda kao benzinska pumpa. Ali, ovo je Alma mater jedne ovdašnje analitičarke demokršćanskih uvjerenja. Inače, na njemačkom platnom spisku – ponovio je Suljagić.

Nezaposlena analitičarka također je imala i javnu prepisku s poznatom novinarkom Sanelom Prašović, gdje je razobličena njena aktivnost vezano uz jedno SDA-ovo ministarstvo u Kantonu Sarajevo.

Elem, sijaset sličnih informacija najbolje govori o kontroverznosti dotične osobe i njenoj sklonosti da pošto-poto nađe bilo kakav ozbiljan i dobro plaćen posao. Prema informacijama naših čitalaca, najviše bi voljela da se veže uz nekoga po imenu Denis.

Prvo se, prema tim špekulacijama, nudila Denisu Zvizdiću da je on zaposli kao savjetnicu u Vijeću ministara BiH. Kada je to propalo, na red je došao Denis Bećirović. Njemu se ova kvazianalitičarka nudi za savjetnicu u eventualnoj predsjedničkoj utrci.

Zato uistinu čudi zašto N1, kao najbolja informativna televizija kod nas, koja može angažirati uistinu referentne ličnosti, blamira svoju referencu poluanonimnom i stranački ovisnom „analitičarkom“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.