LIČNOST DANA Jusuf Nurkić

Čudo iz Svojata

N. C.
08.07.2018 07:08

Potpisavši novi ugovor, postao najbolje plaćeni sportista Bosne i Hercegovine svih vremena  

Jusuf Nurkić, jučer je zvanično potvrđeno, potpisao je novi četverogodišnji ugovor sa NBA klubom Portland trejl blejzers vrijedan 48 miliona dolara.

To će Bosansku zvijer, kako našeg centra još zovu u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, učiniti najbolje plaćenim sportistom Bosne i Hercegovine svih vremena. Prije njega to je bio Mirza Teletović igrajući u Milvokiju za dva miliona dolara manje po sezoni.

Što je najbolje, 213 centimetara visokom Nurkiću tek su 23 godine i najbolje vrijeme je pred njim.

Iako će uz neke bonuse u naredne četiri godine vjerovatno zaraditi i više od 50 miliona dolara, to sigurno neće biti kraj očekivano velike NBA karijere.

- Zamislite, ja sam iz malog Svojata, sela koje ima oko 500 kuća, došao u Ameriku, u NBA. Zato i vi vjerujte u sebe, u svoje snove, čak i onda kad izgledaju nemoguće. Ništa nije nemoguće - rekao je nedavno Nurkić.

Jusuf Nurkić rođen je 23. avgusta 1994. Košarku je počeo igrati sa 14 godina u slovenskom Laškom. Na NBA draftu 2014. su ga Čikago bulsi izabrali kao 16. izbor u prvom krugu, ali su ga kasnije u razmjeni dali Denveru. Još je igrao za Zadar i Cedevitu u Hrvatskoj.

Tagovi

Jusuf Nurkić
NA VRH