LIČNOST DANA

Pijetet prema žrtvama genocida

Teletović: Prošao putem bola i tuge

E. Ma.

11.7.2018

Putem bola, tuge i sjećanja na više od 8.000 žrtava genocida u Srebrenici prošao je i naš proslavljeni košarkaš Mirza Teletović. 

Na lokalitetu Šušnjari, 32-godišnji Jablaničanin priključio se ovogodišnjim učesnicima “Marša mira”, koji je krenuo iz Nezuka i završio sinoć u Potočarima.

Iako je mnogo puta u dresu BiH pokazao koliki je patriota, Teletović je na ovaj način poslao snažnu poruku - Bosanci i Hercegovci nikad neće zaboraviti Srebrenicu, poruku da je juli 1995. vječna rana naše zemlje i da sjećanje na ono što se tamo desilo, bez obzira na sve pokušaje negiranja i omalovažavanja, nikad neće prestati.

Teletović je iskazao pijetet prema žrtvama genocida svojim koracima na putu gdje su prije 23 godine ranjeni, gladni, žedni, tražili svoj spas krećući se prema slobodnoj teritoriji Sapne.

Osim Teletovića, među više od 6.000 učesnika koji su ove godine učestvovali na “Maršu mira”, bile su i osobe koje su preživjele srebrenički masakr, njihovi potomci, ali i mnogi drugi građani BiH, Evrope i svijeta.

Teletović je rođen 17. septembra 1985. u Jablanici. U karijeri je nastupao za Slobodu, Ostende, Kahu Laboral, Bruklin, Feniks i Milvoki.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.