LIČNOST DANA

Svjetska humanitarka

Đoli: Prenosi istinu o stradanju u Srebrenici

Piše: M. R. S.

25.7.2018

Anđelina Đoli (Angelina Jolie) nebrojeno puta do sada pokazala je humanost, saosjećanje, brigu, nastojala pružiti i pružala pomoć žrtvama zločina u BiH na sve načine na koje je mogla.  

Ona nije holivudska diva koja samo dođe i prođe kroz našu zemlju, ona je svjetska humanitarka koja ne gleda vlastitu korist i promociju. Često je spominjala žrtve genocida u Srebrenici, prenosila istinu i njihove priče. Nije zaboravila poslati poruku ni ovog 11. jula, na godišnjicu genocida u Srebrenici.

Oglasila se i tužnim povodom u ponedjeljak, nakon smrti Hatidže Mehmedović, potresnim tekstom na portalu CNN-a. Ispričala je do u detalje kako je upoznala Hatidžu, sjetila se, iako je to bilo prije četiri godine, imena njenog muža i dvojice sinova ubijenih u genocidu, kako je srebrenička majka živjela i s čim se suočavala.

Sjetila se njene priče, ali i priče drugih brojnih majki. Kroz priču o Hatidži, njenom 15-godišnjem traženju posmrtnih ostataka svojih najmilijih, njenoj borbi i hrabrosti, ali i dobroti, poslala je važne poruke. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.