LIČNOST DANA

Heroj iz Jajca

B. C.

16.8.2018

Vatrogasac iz Jajca Rifat Džanan u ponedjeljak je na jezeru Đol spasio život državljaninu srbije. Iako Džanan nije bio na dužnosti, već s porodicom na izletu, on se nijednog trenutka nije dvoumio te je skočio u jezero i izvukao Srbijanca koji se počeo utapati. 

Hrabrom vatrogascu Džananu ovo nije prvi put da spašava ljude. Za 12 godina, koliko radi kao vatrogasac, nebrojeno puta učestvovao je u akcijama spašavanja, ali je i mimo posla često bio akter nesreća u kojima je priskakao u pomoć, baš kao i u ponedjeljak.

- Nikad nisam brojao koliko sam života spasio - izjavio je skromno ovaj vatrogasac, kojeg ne interesiraju ni vjera ni nacija, već samo ljudi u nevolji kojima treba pomoći.

Njegovu hrabrost i humanist prepoznali su i drugi. Rifat Džanan odlikovan je Zlatnom značkom i plaketom Civilne zaštite FBiH za hrabrost. Prije tri godine dobio je pohvalu od Štaba CZ SBK, povodom Dana civilne zaštite.

Bio je jedan od devetorice pripadnika Civilne zaštite koji su od premijera SBK Tahira Lende, koji je i komandant Kantonalnog štaba CZ, dobili pohvalu za provođenje akcija zaštite i spašavanja.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.