LIČNOST DANA

Pad šampiona

N. C.

19.8.2018

U februaru 2016. godine postao je prvi Nijemac peterostruki svjetski bokserski šampion, pobijedivši Rusa Fjodora Čudinova. Činilo se tada da je velika karijera Adnana Ćatića na vrhuncu i da bokser kojim su se ponosile Bosna i Hercegovina i Njemačka još mnogo toga može osvojiti.

Uslijedila je, međutim, optužba da je koristio doping te istraga koja je potvrdila da je uoči tog meča koristio nedozvoljeni anabolički steroid. Ćatić, u Njemačkoj poznat kao Feliks Šturm (Felix Sturm), te je navode demantirao rekavši da je testiran stotine puta i nikad mu ništa nije pronađeno.

Višestruki svjetski šampion sada bi, kako piše ugledni njemački list „Bild“, mogao ostati bez porodične kuće u Leverkuzenu.

Iako razlozi za to u ovom momentu nisu poznati, izvor je naveo da je njemački sud izdao naredbu o pljenidbi kuće čija se vrijednost procjenjuje na 308.000 eura. Ćatić je njemačkim novinarima kazao da ne zna o čemu se radi i da će se pobrinuti za to.

Ćatić se nedavno preselio u BiH, uplovio je u fudbalske vode i radi kao zastupnik pojedinih igrača. Je li tek u privremenoj finansijskoj krizi, u kojoj su se i prije njega znali naći šampioni nespremni za poslovanje, poput Majka Tajsona (Mike Tyson) ili Borisa Bekera (Becker), pokazat će vrijeme.

Adnan Ćatić rođen je 31. januara 1979. godine u Leverkuzenu.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.