LIČNOST DANA

Povratak sa stilom

Rođen je 10. septembra 1992. godine u Berlinu

Bešić: Asistirao za pobjedonosni gol

N. C.

26.8.2018

Muhamed Bešić je igrao za Midlsbro u meču protiv Vest Bromviča nekih dvadesetak minuta, ali je to bilo dovoljno da oduševi navijače ovog kluba. Teška utakmica odlučena je u nadoknadi vremena, nakon što je reprezentativac Bosne i Hercegovine asistirao strijelcu Danijelu Ajali (Daniel Ayala) za pogodak i konačnih 1:0. 

Bio je to lijep povratak Bešića na Riversajd, u klub kojem je krajem prošle sezone pokušao pomoći da se vrati u Premijer ligu Engleske. Tada nisu uspjeli i Bešić se vratio u Everton, s kojim ima ugovor do 2021. godine.

Uoči početka ove sezone menadžer Midlsbroa Toni Pulis (Tony) pokušao je ponovo dovesti Bešića, s Evertonom je dogovorio otkup ugovora za 6,5 miliona eura, međutim, transfer je u posljednji čas propao jer svi uvjeti „Zmaja“ nisu bili ispunjeni.

Pulis ove godine još jače želi vratiti Midlsbro u elitni rang engleskog fudbala, za što mu je potreban Bešić. Nije odustajao i konačno je dobio našeg veznog igrača na novu posudbu i već u petak ga je imao na raspolaganju.

Bešić je ekspresno pokazao da je to bio pravi potez, asistencijom Ajali za pobjednički gol sa četrdeset metara. Vjerujemo da je to samo najava onoga što ćemo ove sezone gledati od fudbalera koji po dolasku u Englesku prije četiri godine baš i nije imao sreće, jer je uoči svoje druge sezone na Otoku doživio tešku povredu.

Muhamed Bešić rođen je 10. septembra 1992. godine u Berlinu.



Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.