LIČNOST DANA

Majstor u top formi

Nakon isključenja Ronalda, srećom po Italijane raspoložen je bio naš reprezentativac koji je trasirao put do važnog trijumfa

Pjanić: Postigao dva gola s bijele tačke

Piše: G. Š.

21.9.2018

Juventus je u prvome kolu Lige prvaka pobijedio sa 2:0 Valensiji na Mestalji, iako je od 29. minute igrao bez Kristijana Ronalda (Cristiano Ronaldo). Upravo toliko vremena je trebalo Portugalcu da izgubi živce i dobije crveni karton zbog nesportskog ponašanja... 

Srećom po Italijane raspoložen je bio naš reprezentativac Miralem Pjanić, koji je sa dva pogotka iz jedanaesteraca trasirao put „Staroj dami“ do važnog gostujućeg trijumfa.

Prvi gol postigao je u samom finišu prvog poluvremena – u 45. minuti, a na isti način, povećao je prednost u 51. minuti za konačnih 2:0.

Pjanić je rođen 2. aprila 1990. godine u Tuzli. Međutim, zbog agresije na Bosnu i Hercegovinu njegova porodica je izbjegla u Luksemburg, gdje je napravio prve fudbalske korake u Schifflangeu 95. Čak je nastupao za omladinske selekcije Luksemburga, ali kada je došlo vrijeme da se opredijeli za sportsko državljanstvo, nije imao dileme. Odlučio se da brani boje domovine, i kako često ističe, nije pogriješio.

Pjanić već devetu sezonu igra u Ligi prvaka, gdje je nezaobilazan član prve postave, kako u Lionu, tako i Romi, te Juventusu. Ista stvar je i u našem državnom timu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.