LIČNOST DANA

Hrabra sestra

Iako se nikad prije nije susretala s porođajima, niti je radila u sali, sestri Edini to nije predstavljalo problem

Fazlić: Bebin pogled nikad neće zaboraviti

A. T.

11.10.2018

Svoj poziv obavljat ću savjesno i dostojanstveno. Najveća briga bit će mi zdravlje mog bolesnika. Ovo je samo dio Hipokratove zakletve, koju polažu medicinski radnici, a koji Edina Fazlić, uposlenica Doma zdravlja u Ilijašu, nije zaboravila. Ova hrabra medicinska sestra ni u jednom trenutku nije oklijevala da uđe u automobil i pomogne ženi da se porodi.

Iako se nikad prije nije susretala s porođajima, niti je radila u sali, sestri Edini to nije predstavljalo problem. Ono što je učila tokom studiranja primijenila je u praksi, bez ikakvog straha. Nije razmišljala hoće li nešto poći po zlu, znala je da nema vremena da se majka smjesti u bolnicu i da mora učiniti nešto i pomoći trudnici da donese zdravo novorođenče na svijet.

Ova ponosna i hrabra majka pomogla je drugoj ženi da dobije najljepšu titulu u životu, titulu majke. Oči pune suza oca i majke, bebin pogled, stvari su koje, kako kaže, nikad neće zaboraviti. Osim što je hrabra, Edina Fazlić je i skromna žena, koja kaže da je to njena profesija i da bi sve njene kolege isto učinile.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.