LIČNOST DANA

Krađom na čelo države

Klasično kupovanje glasova nije bilo dovoljno, pa se krenulo u neviđeno otimanje volje naroda

Džaferović: Brutalno oteo volju naroda

K. Ke.

12.10.2018

Udobnu fotelju u Parlamentu BiH, koju je skoro 30 godina beskorisno i neprimjetno zagrijavao, Šefik Džaferović zamijenit će onom predsjedničkom.

Nije se Šefik mnogo oznojio niti umorio da u izbornoj kampanji ubijedi narod da je on pravi kandidat. Znao je, kao i oni koji su ga isturili, da to nije ni moguće. Zato su, kao i glavni negativci u filmovima kada žele doći do nečega, krenuli u osmišljavanje scenarija brutalnog i do sada neviđenog otimanja volje naroda.

Osim klasične kupovine glasova, koja očigledno nije bila dovoljna da Šefika smjeste u Predsjedništvo, krenulo se preko noći u izmjene biračkih odbora, u koje su zasjeli plaćeni jataci SDA. Otimajući glasove drugima, a dodajući ih Šefiku, nekako se došlo do dovoljnog broja. Samo u Općini Novi Grad, Šefiku su tako dodali skoro upola više nego što je dobio.

Isti scenarij vjerovatno se odigrao na biralištima u svih 79 općina, koliko ih ima u Federaciji, odakle se bira član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda.

Tako je Šefik novom prevarom ušao u zgradu Predsjedništva BiH, najvišu instituciju države, degradirajući i ponižavajući je u samom startu. Ali, Šefik drugačije nije ni mogao.



Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.