LIČNOST DANA

Veliki povratak

U finalu mastersa u Šangaju pobijedio hrvatskog igrača Bornu Ćorića

Đoković: Kao u najboljim danima. Arhiv

N. C.

15.10.2018

Novak Đoković pobjednik je teniskog mastersa u Šangaju nakon što je u finalu pobijedio hrvatskog igrača Bornu Ćorića sa 2:0 u setovima (6:3, 6:4). 

U 31. godini života srbijanski teniser ponovo igra vrhunski i planira do kraja godine zaposjesti prvo mjesto na ATP listi, gdje je trenutno španski as Rafael Nadal.

Đoković se vratio izdanjima kao u svojim najboljim danima, vratio se u vrh svjetskog tenisa u velikom stilu nakon što se oporavio od povreda i riješio privatne probleme, zbog čega je početkom godine potonuo na listi najboljih tenisera svijeta.

Danas je Đoković poslije velikog uspona drugi teniser svijeta, preskočio je Rodžera Federera (Roger) a do kraja godine imat će dovoljno vremena i prilika da se vrati na vrh. O njegovoj velikoj formi svjedoči podatak da u Šangaju protivnicima nije prepustio niti jedan gem na svoj servis.

Ako tako nastavi, popularni Nole će iduću godinu dočekati kao prvi svjetski teniser, što će biti sasvim zasluženo ako se uzme u obzir da je ove godine osvojio mnoge velike turnire, među kojima gren slemove Vimbldon i US Open.

Novak Đoković rođen je 22. maja 1987. godine. U karijeri je od turnira zaradio 119 miliona dolara.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.