LIČNOST DANA

Trener za uspjehe

Pod njegovim vodstvom "Zmajevi" bilježe sjajne rezultate u Ligi nacija

Prosinečki: Bezbolna smjena generacija. Arhiv

Piše: G. Š.

17.10.2018

Nogometna legenda Robert Prosinečki, koji je kao igrač branio boje velikana kao što su Real iz Madrida i Barcelona, a evropski prvak bio s beogradskom Crvenom zvezdom, na klupi našeg državnog tima dokazuje se i kao vrstan trener.

Kao selektor Bosne i Hercegovine uspio je napraviti bezbolnu smjenu generacija te bilježiti odlične rezultate. Tako se "Zmajevi" nakon tri gola Lige nacija nalaze na vodećoj poziciji u grupi, s maksimalnim učinkom od tri pobjede (Sjeverna Irska 2:1, 2:0, Austrija 1:0).

U ukupno deset utakmica pod komandom Prosinečkog, naš državni tim zabilježio je pet pobjeda, četiri remija i samo jedan poraz.

Robert Prosinečki rođen je 12. januara 1969. godine u Njemačkoj. Nogometnu karijeru počeo je s pet godina u Štutgart kikersu, potom je nakon preseljenja porodice u Hrvatsku nastupao za zagrebački Dinamo. Nosio je dres reprezentacija Jugoslavije i Hrvatske.

Kao trener, bio je pomoćnik u reprezentaciji Hrvatske, šef stručnog štaba Crvene zvezde i turskog Kajzerispora te selektor Azerbejdžana.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.