LIČNOST DANA

Ortoped od akcije

Specijalista osigurao da se operacije kuka ubuduće rade i u Goraždu

Ćatović: Dugo godina sarađuje sa dr. Ismetom Gavrankapetanovićem

Piše: Al. B.

19.10.2018

Pacijenti iz Goražda s prijelomom kuka, a u većini slučajeva riječ je o starijim osobama, uskoro više neće morati doživljavati dodatne traume i maltretiranja transportom ka Sarajevu, već će se operativni zahvati raditi u Kantonalnoj bolnici u Goraždu.  

Ovo je rezultat dogovora menadžmenta Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ i KB Goražde, a nadležne službe nabavit će potrebnu opreme kako bi Goražde bilo spremno za ovu vrstu zahvata.

Ovakva inicijativa rodila se kroz dugogodišnju saradnju prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića i specijaliste ortopeda u KB-u Goražde Elvina Ćatovića.

Doktor Ćatović pojasnio nam je da se operacije kuka nikad nisu radile u Goraždu te da će se na ovaj način pacijentima olakšati put do ozdravljenja, ali i Goraždanskom kantonu donijeti velike uštede.

Saradnja bi se vremenom širila i na druge vrste operativnih zahvata.

Elvin Ćatović rođen je 17. marta 1972. Gimnaziju je završio u Prijepolju, a diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Sarajevu 2000. Devet godina kasnije specijalizirao je kod profesora Ismeta Gavrankapetanovića. U Goraždu radi već 18 godina. Oženjen je i otac dvoje djece.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.