LIČNOST DANA

Tvorac senzacije

Fudbaler Crvene zvezde s dva gola potopio moćni Liverpul

Pavkov: Prvi trijumf u Ligi prvaka nakon 26 godina. Arhiv

Piše: E. J.

8.11.2018

Milan Pavkov 2017. je prešao u Crvenu zvezdu za 300.000 eura iz Radničkog iz Niša. Transfer Virdžila van Dajka (Virgil van Dijk) u januaru ove godine iz Sautemptona u Liverpul bio je težak fantastičnih 86 miliona eura.

Međutim, ni najskuplji defanzivni fudbaler na planeti nije uspio zaustaviti, prema cijeni, skoro 300 puta jeftinijeg napadača beogradskog kluba da dva puta zatrese mrežu Liverpula za najveću senzaciju evropske Lige prvaka u posljednjih nekoliko godina.

Više od 55.000 navijača na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu prisustvovalo je prvoj pobjedi Zvezde u elitnom takmičenju nakon 26 godina, a junak trijumfa šampiona Srbije bio je Pavkov, čiji su golovi presudili engleskom velikanu i aktuelnom viceprvaku Evrope.

Pavkov je rođen 9. februara 1994. godine u Novom Sadu, gdje je u istoimenom klubu i počeo fudbalsku karijeru. Kasnije je igrao u drugom novosadskom timu, Vojvodini, da bi preko Radničkog stigao u Zvezdu. Zanimljivo je da nikad nije nastupao za neku od mlađih ili seniorsku reprezentaciju Srbije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.