LIČNOST DANA

Pumpica sve slabija

Od ekstremnog ljevičara, sluganstvom prema SDA-u dogurao do ekstremizma jednog SAFF-a

Avdić: Jedva diše, ali izmišljotine i dalje piše

R. I.

10.11.2018

Da je neko prije tridesetak godina mogao ispisivati nemoguću budućnost, sigurno bi tu stavio i opciju da će Senad Avdić, ljevičarski novinar, jednog dana završiti na pozicijama ekstremne desnice. I to vjerskog tipa.

Čovjek koji je uništio sedmičnik „Slobodna Bosna“ na način da su senzacionalizam, blaćenje ljudi, udaranje na članove porodice i fabriciranje ljubavnih afera postali novinarski standard, vremenom je došao do toga da je jedini veći javni lažov od njega postao Bakir Izetbegović.

Avdić je tako počeo izmišljati ljubavne veze uposlenicima „Avaza“, a to je očigledna posljedica apanaže koja stiže od SDA i očekivanja da će mu Željko Komšić ponovo poslati suprugu na neku ambasadorsku destinaciju.

Još gore, Avdić je postao potpuni ovisnik o tzv. gatačkom klanu i, naravno, Osmanu Mehmedagiću Osmici.

Bacanje pljuvačke na sve neistomišljenike aktuelnog režima, a posljednja žrtva bio je prof. dr. Muhamed Ajanović, dekan Stomatološkog fakulteta, polako ulazi i u fazu fizičke nemoći.

Naime, Avdić, koji svakih nekoliko sedmica izmišlja teške bolesti predsjedniku SBB-a, ima sve više svojih zdravstvenih problema i sve je jasnije da mu pumpica koju redovno koristi otežava pljuvanje na sve i svakoga.

Zato je doista žalosno što u predratnom uspješnom novinaru njegovi mentori sve više vide običnu krpu i plastičnu kutiju za jednokratnu upotrebu.



Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.