LIČNOST DANA

Humani golgeter

Donacijom omogućio obnavljanje Odjela pedijatrije Bolnice u Travniku

Hajrović: Postupak vrijedan pažnje

N. C.

24.11.2018

Odjel pedijatrije Bolnice u Travniku obnovljen je zahvaljujući donaciji Izeta Hajrovića, nogometaša zagrebačkog Dinama, i njegove supruge Lejle. 

Hajroviću ove godine ide odlično na klupskom planu, a baš ga je krenulo u vrijeme kada je obećao, a zatim i ispunio obećanje, da će donacijom pomoći bolnici u kojoj se liječe mali Travničani.

Ova ideja realizirana je uz veliku pomoć Travničanke Jasmine Fajkić, koja s Hajrovićima sarađuje nekoliko godina i tvrdi da nema humanitarne akcije na koju se nisu odazvali.

U vrijeme kada je lijepu vijest skoro pa nemoguće pronaći, ova se čini kao da je iz drugog vremena. Ovaj gest Hajrovića, kojeg iz nepoznatih razloga u posljednje vrijeme nema u reprezentaciji Bosne i Hercegovine, mogao bi poslužiti kao primjer i ostalim našim „Zmajevima“ kako se voli domovina.

Izet Hajrović rođen je 4. avgusta 1991. godine u švicarskom gradiću Brugu, a dvadesetak godina kasnije promijenio je sportsko državljanstvo i umjesto za reprezentaciju Švicarske, zaigrao za Bosnu u Hercegovinu.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.